Och så var det Cevichen och Guacamolen jag pratade om senast. Jag vet nu resultatet. Guacamolen blev gudomligt god. Cevichen kan helt klart förbättras, men god var den allt.
Guacamole: 2 stora avocados mosas. Tillsätt en nypa salt. Hacka 1-2 tomater, en halv lök, en liten bit av grön chilifrukt samt färsk koriander. Blanda samman och strö över avokadomoset. Stoppa i några nachos och dekorera med lime som även är gott att pressa ovanpå. Mums!
Ceviche: Använd 2 konservburkar tonfisk i vatten. Häll av vattnet och blanda tonfisken med ketchup och tabasco om man vill ha lite fräs i smaken. Hacka 3-5 tomater, en halv lök, en liten bit av grön chilifrukt samt färsk koriander. Blanda ihop med tonfiskröran. Dekorera med lime och avocado. Ät med nachos.
Cevichen blir mycket godare med färsk fisk istället för tonfisk på burk. Ett gott alternativ är att använda en halv tonfiskburk och resten frysta eller färska räkor som man grovhackar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar